• De organisatie
  • Visie
  • Team
  • Foto indruk
  • Ons onderwijs
  • Passend onderwijs
  • Beleid en protocollen
  • Hele dagopvang
  • Peuterspeelzaal
  • Continurooster - lunchpauze
  • Buitenschoolse opvang
  • Beleid en protocollen
  • Ouderbetrokkenheid
  • Inspraak ouders
  • Ouderbijdrage
  • Informatie en communicatie
  • Downloads
  • Inschrijving en doorstroming
  • Schooltijden en vakanties
  • SCOPS
  • KInderopvang Papendrecht BV

Passend onderwijs

 

Basiszorg

Het geven van adequaat onderwijs en tijdig verlenen van zorg binnen de groep is de eerste verantwoordelijkheid van onze medewerkers (basiszorg). De leerkracht wordt ondersteund door de zorgcoördinator en een goed opgeleid ondersteuningsteam.Voor alle vragen over de groep of individuele leerlingen op didactisch en sociaal-emotioneel gebied kunnen de medewerkers bij de zorgcoördinator en het ondersteuningsteam terecht.

 

Passend onderwijs

Sinds 1 augustus 2014 is de Wet Passend Onderwijs van kracht. Passend onderwijs betekent dat ieder kind het onderwijs en de ondersteuning krijgt die het nodig heeft. De onderwijsbehoefte van het kind staat centraal. Scholen in de regio werken samen om alle kinderen de beste onderwijsplek te bieden. De beste onderwijsplek voor een kind kan zijn in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs.

 

Zorgplicht

Met de invoering van de wet ‘Passend onderwijs’ melden de ouders hun kind aan bij de school die hun voorkeur heeft. Deze school moet een zo passend mogelijk onderwijsaanbod bieden. Kan de school uw kind niet voldoende ondersteuning bieden, dan is het de verantwoordelijkheid van de school een andere basisschool of school voor speciaal (basis)onderwijs aan te bieden, die beter tegemoet kan komen aan de onderwijsbehoeften van het kind.

 

Uw kind aanmelden bij een school naar keuze

U kunt uw kind aanmelden voor een basisschool vanaf de dag waarop uw kind 2 jaar wordt. Heeft u in ons de school gevonden die voldoet aan uw wensen, dan meldt u uw kind aan door het inschrijfformulier in te vullen. Als u uw kind later aanmeldt, kan het zijn dat uw kind niet op tijd geplaatst kan worden. Als u denkt dat uw kind extra hulp nodig heeft, dan is het belangrijk dat u dit bij de aanmelding doorgeeft. Hierbij kunt u ook denken aan informatie of adviezen, die u met betrekking tot uw kind heeft gekregen vanuit consultatiebureau, de peuterspeelzaal of kinderopvang. De school kan dan onderzoeken welke ondersteuning en begeleiding uw kind nodig heeft. Bij een verhuizing ontvangen we ook het onderwijskundig rapport van de vorige school.

 

Binnen 6 tot 10 weken na aanmelding een passend aanbod voor uw kind

Binnen 6 weken na uw aanmelding doen we u een passend aanbod. Als we uw kind niet voldoende zelf kunnen ondersteunen, zoeken we binnen diezelfde 6 weken een betere plek. We mogen deze termijn 1 keer met maximaal 4 weken verlengen. Uw kind blijft ingeschreven bij ons op school, totdat we een geschikte andere school hebben gevonden.

 

Schoolondersteuningsprofiel

Hierin staat welke kennis en faciliteiten aan basisondersteuning de basisschool leerlingen te bieden heeft. Informatie over de onderwijsondersteuning die onze school beidt kunt u vinden door te klikken op de afbeelding hieronder.

ondersteuningsprofiel.

 

Uw kind aanmelden bij een school naar keuze

Wanneer de basisschool waar een kind is aangemeld niet zelf de benodigde onderwijsondersteuning kan geven, dan wordt – in overleg met u – gezocht naar een passende plek op een andere school in het samenwerkingsverband. Deze school zal voldoende expertise hebben om voldoende tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van uw kind. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren, bijvoorbeeld voor een bepaalde schoolrichting of de maximale afstand tussen uw huis en de school. Als u uw kind op tijd hebt ingeschreven en uw kind binnen de termijn van maximaal tien weken nog niet is toegelaten, heeft hij of zij recht op een tijdelijke plaatsing op de school van aanmelding.

 

Ontwikkelingsperspectief

Heeft uw kind bij plaatsing op de basisschool extra ondersteuning nodig en volgt hij of zij een afwijkend onderwijsprogramma, dan is het prettig om zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden te kennen. Daarvoor stellen we in overleg met u (binnen 6 weken na plaatsing) het ontwikkelingsperspectief op, waarin staat welke onderwijsdoelen uw kind zal kunnen halen.We gebruiken hiervoor ook de medische gegevens, informatie over eerder verleende hulp en ondersteuning en de behaalde leerresultaten. Indien nodig wordt gekeken naar de thuissituatie en worden eventueel aanvullende observaties en/of onderzoeken gedaan. Indien u het niet eens bent met het beschreven perspectief, dan bespreekt u dit met de school. Wanneer dit gesprek niet tot overeenstemming leidt, kunt u een second opinion aanvragen bij het Samenwerkingsverband van de school. Blijkt het geschil niet oplosbaar dan kunt een en ander voorleggen aan de geschillencommissie ‘toelating en verwijdering’. Deze commissie geeft binnen 10 weken een oordeel aan het schoolbestuur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze school of ga naar www.swv-drechtsteden.nl

Contactgegevens

Kindcentrum Oranje-nassau
Leeuwerikstraat 7
3353 AT Papendrecht
T 078-6151499
directie@kindcentrumoranje-nassau.nl

Routeplanner

 

 

Neem contact op

 

Zoeken

 

Kindcentrum Oranje-Nassau

Leeuwerikstraat 7
3353 AT Papendrecht

Hoofdgebouw
T  078 - 615 14 99

Kinderopvang Peuterspeelzaal, BSO en TSO
T   078 - 204 80 47

 

Privacyverklaring